Bredband och TV


Bredband

Föreningen har gruppavtal för bredband med Stockholms Stadsnät som ger 1000 Mbit/s till samtliga lägenheter.

Anslutningspunkt är bredbandsuttaget ovanför ytterdörren i varje lägenhet. Router (för WiFi), ingår ej i avtalet utan skaffas och installeras av respektive hushåll. Router går att köpa direkt från Stockholms Stadsnät. Support via telefon eller email ingår i avtalet. Det går även att få installationshjälp (tekniker som kommer ut och hjälper till) av Stockholms Stadsnät mot en avgift.

Stockholms Stadsnät erbjuder även bredbands-tv via Sappa och Viasat samt bredbandstelefoni. Abonnemang för detta tecknas individuellt av de hushåll som så önskar. För dessa tjänster krävs tjänstefördelare och telefonidosa som kan köpas via Stockholms Stadsnät.

Tekniska frågor hänvisas till Stockholms Stadsnäts kundtjänst.

För de som av någon anledning ej önskar nyttja bredbandet från Stockholms Stadsnät finns även följande alternativ:

  • Com Hem via antennuttaget (kräver ett kabel-tv-modem)
  • ADSL från olika telefonleverantörer

TV

Föreningen har ett gruppabonnemang hos Com Hem som utöver de fria kanalerna levererar paketet ”Medium 8 Favoriter” där du själv väljer vilka åtta kanaler du vill ha. Om du inte har ett användarkonto hos Com Hem ska du vid kontakt med deras kundservice uppge att du bor i brf Ålkistan och att det finns ett gruppavtal som föreningen tecknat.

Ett gruppavtal innebär att föreningen betalar för samtliga lägenheter. Denna kostnad redovisas som en separat post på fakturan för lägenhetsavgifter. Arrangemanget innebär också att man som medlem i föreningen inte kan avsäga sig avgiften för kabel-TV.

Bredbands-tv erbjuds via Stockholms Stadsnät av Sappa och Viasat (se info om bredband ovan).